De belangrijkste voordelen van het gebruiken van Douglas hout

Het gebruiken van Douglas hout voor tal van toepassingen – en met name in de tuin – wordt steeds populairder. Zeker in Nederland is er een grote toename te zien in de mate waarin mensen gebruik maken van deze houtsoort. Dit is niet zo gek, want het hout is erg duurzaam, gemakkelijk te gebruiken en goed voor de portemonnee. Ben jij benieuwd welke voordelen het gebruiken van Douglas hout allemaal nog meer heeft? In dit artikel lees je de belangrijkste voordelen waar jij van kunt profiteren als je Douglas hout gaat gebruiken voor jouw klus. 

 

Voordeel 1: De prijs 

Dat een houtsoort die relatief aantrekkelijk geprijsd is in Nederland populair is, is natuurlijk geen verrassing. Douglas hout is vergeleken met andere houtsoorten, zoals eikenhout, erg scherp geprijsd. Dit is een belangrijk voordeel van het gebruiken van Douglas hout.

 

Voordeel 2: De sterkte van het hout

Het hout van de Douglas Boom is erg sterk. DAarnaast is het van nature al mooi recht en is het zeer stabiel. Het hout is mede hierdoor goed te gebruiken wanneer je werkt met machines. Je kunt er dan ook veel gemakkelijker in zagen of gaten in boren dan wanneer je dit in eikenhout zou doen. De sterkte van deze houtsoort zorgt ervoor dat het – zonder verdere behandeling – tot wel vijftien jaar mee kan gaan!

 

Voordeel 3: De kleur

Deze houtsoort heeft van nature een erg mooie kleur met een gloed die wat oranje aandoet. Met het verstrijken van de jaren wordt deze warme gloed wat vager en zal het hout wat grijzer ogen. Daar waar andere houtsoorten lelijk verkleuren, wordt Douglas hout mooi en vaak egaal grijs. Houd je niet zo van grijs, maar wel van de warme kleur die het hout bij de aanschaf heeft? Dan kun je het hout behandelen met een olie of beits om de mooie kleur te behouden. 

 

Voordeel 4: Het gebruiksgemak

Douglashout is van nature egaal, stabiel en sterk. Hierdoor is het zeer gemakkelijk in gebruik. Kies je voor Douglas hout geschaafd? Dan is het hout wellicht iets duurder, maar nóg gemakkelijker in gebruik. Ook voorkom je hiermee splinters tijdens het klussen en is het hout nog even extra goed gedroogd voordat je het gaat gebruiken. Ook is het Douglas hout, wanneer het eerst professioneel geschaafd is, nog makkelijker te behandelen met verf. Zo blijft de verf langer én mooier zitten op jouw toch al duurzame Douglas hout en heb je er nog vele jaren plezier van. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *