Haakse slijper: waar is het voor en hoe werkt het?

Snijden, slijpen, trimmen, egaliseren, kalibreren, schuren, polijsten … ontdek alle toepassingen van de haakse slijper voor uw doe-het-zelfwerk ! De haakse slijper is een echt multifunctioneel product. Gezien de prijs en de vele toepassingen, is dit een tool die het waard is om voor te betalen.

Verschillende modellen en maten

Laten we eens kijken waarom deze tool zo veelzijdig is. Allereerst kan het worden gebruikt op bijna elk materiaal waarmee u in uw garage te maken krijgt : metaal, hout, marmer, steen en soortgelijke materialen zijn altijd de hoofdrolspelers van de haakse slijper geweest.

Er zijn veel verschillende maten, met verschillende gevormde handvatten die geschikt zijn voor verschillende soorten gebruik. Het elektrisch vermogen varieert van een paar honderd watt tot meer dan 2 kW.

Er zijn verschillende modellen slijpmachines die voornamelijk worden gekenmerkt door de maximale diameter van de schijf die kan worden gemonteerd , van 115 mm tot 230 mm, 350 mm als het professionele modellen zijn. Elke diameter komt overeen met een maximale rotatiesnelheid, dus zorg ervoor dat u altijd een schijf monteert waarvan de diameter wordt ondersteund door de molen die u gebruikt!

Haakse schijven

Om de haakse slijper te gebruiken, is het noodzakelijk om schijven van verschillende materialen en geometrie├źn in de speciale behuizing te plaatsen, dit zijn schuurschijven waarmee u, afhankelijk van de korrel en structuur, specifieke materialen kunt bewerken.

In het algemeen kunnen we de verschillende soorten schijven onderverdelen in:

  • versterkte harde schijven (voor snijden of ontbramen)
  • halfharde schijven (voor het schuren van oneffen oppervlakken)
  • diamantdoorslijpschijven (om door te slijpen)
  • geborstelde of gelamineerde schijven (om te polijsten)
  • slijpschijven (voor het ontbramen van grote sneden)

De kern van de schijf is de steun voor de snijtanden in hard materiaal en scherp voor hout of diamant in het geval van het snijden van steen, marmer of graniet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *