Hoe kies je de juiste winterjas?

Shoppen

Een winterjas is een must have voor iedereen in dit klimaat.
Voor dames, heren en natuurlijk kinderen.
Een winterjas zal je beschermen tegen de elementen, denk aan een gure wind, aan regen en sneeuw. Omdat er zoveel keus is in winterjassen staan we in dit artikel stil bij de vraag welk model winterjas het best aangeschaft kan worden.

De winterjas in de auto.

U herkent zich misschien wel in het volgende scenario.
Het is winter en u moet de deur uit.
U kleedt zich warm aan en begeeft zich naar uw auto.
Als u dan een lange en vrij dikke jas draagt zult u hem direct weer uit (willen) doen omdat u anders weinig bewegingsvrijheid overhoudt achter het stuur. Bovendien zal het weldra weldadig warm zijn omdat u de kachel van de auto aanzet.
Het is dus handiger om voor het autorijden een korte winterjas te hebben van een niet al te dikke en stugge stof.

De winterjas op de fiets.

Op de fiets daarentegen bent u veel kwetsbaarder.
De stof van uw winterjas mag veel steviger zijn en een gevoerde winterjas is dan ook in het geen geheel geen overbodige luxe te noemen.
Ook is het fijn als de winterjas lang is en eventueel over uw knieƫn valt.
Speciaal voor tijdens het fietsen zijn er lange winterjassen met een rits die naar twee kanten open kan. Zo kunt u de rits zover naar boven openen dat u toch uw benen vrij kunt gebruiken om de trappers te kunnen bewegen.

Een optie is een winterjas met capuchon te dragen zodat ook uw hoofd warm blijft.
Controleer wel even of u met de capuchon op uw hoofd kunt draaien en dan vrij zicht behoudt anders kunnen er zich gevaarlijke situaties gaan voordoen.

De winterjas tijdens het wandelen.

Een derde optie is dat u een heerlijke winterse wandeling gaat maken of simpelweg ergens naar toe moet lopen. Ook dan bent u blootgesteld aan de elementen en is een goede winterjas op zijn plaats.
Een lange jas is dan aangeraden zodat uw benen ook beschut zijn tijdens het wandelen.
Een capuchon is dan ook heerlijk maar blijf opletten of u de (verkeers)situatie om u heen goed kunt blijven inschatten. Hoewel u al lopende de capuchon makkelijker even af kan zetten blijft het zaak alert te blijven op uw omgeving. Om buiten te lopen is een gewatteerde winterjas het fijnste om te dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *