Je vloer onderhouden, hoe kan je dat het beste doen?  

Is schoonmaakdag jouw favoriete dag van de week? Die van ons in ieder geval niet. Wanneer de dweil en de doekjes uit de kast worden gehaald zijn wij blij als het er eindelijk weer op zit. Al is het achteraf natuurlijk wel heel fijn dat je huis weer fijn schoon is. Maar weet je eigenlijk hoe je jouw vloer het beste kunt schoonmaken? Niet iedere vloer heeft namelijk hetzelfde onderhoud nodig. In dit blog vertellen we je dan ook graag wat meer over de verschillende typen vloeren en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

Houten vloeren

Echte houten vloeren hebben waarschijnlijk het meeste onderhoud nodig van allemaal. Niet perse omdat deze vloer snel vies wordt maar door zijn natuurlijke afkomst. Hout is een natuurlijk materiaal en om deze vloer mooi te houden dient hij eens in de zoveel tijd in de was, lak, olie of hardwax gezet te worden. Afhankelijk van je keuze zal dit eens in het jaar of eens in de paar maanden moeten gebeuren. Verder maak je de vloer het beste schoon met een stofzuiger en natte doek. Geen chemische reinigingsmiddelen want daarmee kan je de bovenste laag eraf poetsen waardoor deze geen bescherming meer biedt.

Pvc en laminaat vloeren

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor pvc vloeren en laminaatvloeren en dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat deze vloer zeer aantrekkelijk geprijsd is. Ook zijn deze vloeren naast de lage prijs ook zeer makkelijk in onderhoud. Vooral voor mensen met een allergie of een huishouden waar kinderen en/of dieren van de vloer gebruik maken, zal dit een vloer zijn met vele voordelen. Met een stofzuiger haal je al het grootste gedeelte van het vuil weg maar wil je het echt grondig doen? Dan volstaat een natte doek met wat allesreiniger. Ben je niet meer tevreden met hoe je vloer eruit ziet? Dan kan je altijd kijken voor een nieuwe zoals bij Laminaat en Parket, ook specialist in pvc vloeren in Eindhoven en omstreken.

Tegels

Nog een populaire vloersoort alleen iets duurder qua prijs zijn tegels. Tegels zijn sterk, slijtvast en kunnen goed tegen een stootje. Ze zullen dus niet snel beschadigd raken waardoor ze een zeer geschikte vloer zijn voor de keuken of badkamer maar ook de rest van het huis. Het schoonhouden van de tegels zelfs is heel makkelijk te doen met een natte of droge doek en stofzuigen afhankelijk van hoeveel vuil er bij jou in huis aanwezig is. De voegen zullen na verloop van tijd wel vies worden en zullen dan opnieuw gedaan moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *