Online interieuradvies: wat kost het?

Ben jij je huis opnieuw aan het inrichten en ben je daarvoor op zoek naar online interieuradvies? Dan wil je daar natuurlijk niet teveel geld aan uitgeven. Er zijn gelukkig heel veel stylisten die jou een advies aanbieden voor een zeer schappelijk bedrag. Het feit dat het een online interieuradvies is scheelt natuurlijk al erg in de kosten. De stylist hoeft er de deur niet voor uit, en dat werkt nu eenmaal stukken makkelijker. Wel is het zo dat het advies dan waarschijnlijk wat minder uitgebreid is, dus je moet zelf even overwegen of dat voor jou voldoende is. Als je echt een zeer uitgebreid advies wilt, inclusief lichtplan, kleuradvies en een op maat gemaakte plattegrond dan zal het lastig worden om een online interieuradvies te vinden. Zeker als je weinig te besteden hebt!

Online interieuradvies bij een meubel webshop

Als je weinig (of zelfs geen) geld uit wilt geven aan dat online interieuradvies dan kun je natuurlijk altijd een online woonwinkel zoeken met meubels in jouw stijl. De medewerkers van zo’n webshop kunnen jou namelijk in veel gevallen voorzien van een passend advies. Ze kunnen je niet alleen vertellen welke meubels uit hun winkel goed met elkaar combineren, maar ook welke bank of eetkamer stoelen ze je zouden aanraden aan de hand van een foto van jouw interieur. Zij kennen hun assortiment immers van buiten, en weten vaak direct welke optie daar goed bij past. In sommige gevallen heeft een interieur winkel of -webshop ook een stylist in dienst. Ook deze kan je voorzien van een passend online interieuradvies. Dit heeft natuurlijk doorgaans wel betrekking op de collectie die ze zelf verkopen, maar als je dat allemaal super mooi vind is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Online wooninspiratie vinden

Vind je het lastig om op basis van dat online interieuradvies een keuze te maken? Dan kun je ook nog via bijvoorbeeld instagram of pinterest op zoek naar wooninspiratie. Maak een mapje aan en verzamel daarin alle beelden van interieurs die je mooi vindt. Meestal zie je als je zo’n 15 beelden hebt verzameld een soort rode draad in de stijl waar je blijkbaar naar toe neigt. Verwijder de beelden die niet goed matchen, en maak een kleurenschema op basis van wat overblijft. Je kunt deze beelden naast het resultaat van het online interieuradvies leggen, maar ook enkel afgaan op deze beelden zelf. Je zult merken dat het lang niet zo moeilijk is om zelf de kleuren en meubels te kiezen. Daarnaast is het zelf inrichten van je huis ook nog eens hartstikke leuk!

Zelf online interieuradvies geven

Heb je een heel goed gevoel voor kleur, vorm en stijl? Dan zou je kunnen overwegen om zelf online interieuradvies te geven. Het aanbod stylisten die dat doet is nog niet zo heel groot, en de vraag groeit elke dag. Misschien is het wel een gat in de markt, en kun je er een leuke boterham aan verdienen! Het belangrijkste is echter dat je van nature ‘ziet’ hoe je een interieur kunt verbeteren en wat er in of uit balans is. Als je die eigenschap hebt en je durft buiten de lijntjes te denken dan kun je wel eens heel succesvol worden als interieurstylist, of je nu offline of online interieuradvies geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *