Tips om goedkope keukens samen te stellen

Is jouw keuken aan vervanging toe, maar heb je niet zoveel budget? Dan zijn er een aantal tips waarmee je goedkope keukens samen kunt stellen. Een nieuwe keuken kun je namelijk zo duur maken dan je zelf wilt. Er zijn een aantal tips die je op kunt volgen zodat je niet meer geld uit hoeft te geven aan een nieuwe keuken dan nodig is. Je hoeft namelijk niet perse voor een massief eikenhouten keuken te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een keuken met kunststof frontjes die beschikken over een houtlook motief. Ook kun je behoorlijk wat geld besparen op het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur. 

Kies het juiste werkblad 

De eerste tip die je kan helpen om goedkope keukens samen te stellen is het uitzoeken van het juiste werkblad. Keukenwerkbladen zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Ieder soort werkblad heeft een ander prijskaartje. Zo is een massief houten werkblad of een natuursteen werkblad vele malen duurder dan een rvs werkblad of een kunststof werkblad. Het voordeel van een kunststof werkblad is dat deze verkrijgbaar is in allerlei motieven. Hierdoor kun je onder andere kiezen voor een kunststof werkblad met een marmer look of voor een werkblad met een houtmotief. Door te kiezen voor het juiste werkblad met betrekking tot het samenstellen van goedkope keukens kun je een hoop geld besparen. 

Goedkope keukens in de showroom

Wanneer je een bezoek brengt aan een keukenspeciaalzaak zal je verschillende goedkope keukens tegenkomen. Dit komt omdat het dan vaak om een showroommodel gaat. Vaak worden showroommodellen behoorlijk afgeprijsd omdat er plaats gemaakt moet worden voor een nieuwe collectie keukens. Houd er wel rekening mee dat wanneer je kiest voor een showroomkeuken de keuken is zoals je hem in de showroom ziet staan. Er kunnen dan vaak geen aanpassingen gedaan worden zoals het veranderen van de opstelling van de keuken. De kwaliteit die je mag verwachten van een showroomkeuken is vaak hetzelfde als de kwaliteit van een keuken die je geheel naar wens samen kunt stellen. Echter ligt de prijs die voor zo’n keuken betaald vele malen lager. Ook kun je op zoek gaan naar een keuken outlet. Bij zo’n outlet kom je verschillende goedkope keukens tegen die vaak gebruikt zijn als showroommodel. Wanneer je op zoek bent naar een budget keuken zijn er dus verschillende mogelijkheden.

Bespaar op de montagekosten 

Een andere tip om op zoek te gaan naar goedkope keukens is om te besparen op de montagekosten. Wanneer je er namelijk voor kiest om een keuken inclusief montage te kopen ben je vaak duurder uit dan wanneer je de montage zelf uitvoert. Mocht je dit zelf niet kunnen is er misschien wel een handige vriend of kennis die de montage van jouw nieuwe keuken uit wil voeren. Houd er wel rekening mee dat je niet altijd gebruik kunt maken van de garantie wanneer je de montage zelf uitvoert. Mochten er na verloop van tijd dan mankementen aan je nieuwe keuken optreden, bestaat de kans dat je geen recht hebt op garantie waardoor je zelf voor de kosten van het repareren van deze mankementen op moet draaien. Is jouw budget minder toereikend maar wil je toch een nieuwe keuken kopen? Kijk dan naar bovenstaande tips. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om op zoek te gaan naar goedkope keukens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *