Tips voor geslaagde speeddating

180 seconden. De klok tikt door. Je zit oog in oog met iemand die je volgende vriendin of vriend kan zijn of je toekomstige man/vrouw en het begin van een levenslange relatie … of het kan iemand zijn met wie je helemaal niet compatibel bent. En je hebt 180 seconden om uit te zoeken of deze persoon een tweede date waard is. Dus, wat vraag je?

Dat is hoe speed dating kan voelen voor sommige mensen: alsof de druk op is. Als dat is hoe het voor u lijkt, wilden we een aantal speed dating tips geven om u te helpen ontspannen, plus het beantwoorden van een aantal fundamentele FAQ’s om eventuele losse eindjes vast te knopen. Lees verder, en we hopen dat je een speciaal iemand vindt:

Allereerst: hoe werkt speed dating?

Voordat we kunnen krijgen in de details van hoe je het meeste uit te krijgen van speed dating, moeten we waarschijnlijk het antwoord op de vraag “wat is speed dating, precies?” voor eventuele newbies.

Dus hoe werkt speed dating werk? Er zijn enkele variaties, maar over het algemeen volgt het dit patroon:

Als je aankomt, doe je een naamkaartje om (vaak met een bijnaam) en neem je een scorekaart mee.

Je begint je eerste date, waarbij je iemand ontmoet voor een bepaalde tijd (bijna altijd tussen de 3 en 10 minuten).

Als je tijd om is, zal de organisator een belletje laten rinkelen. Je noteert hoeveel je van je afspraakje hebt genoten en gaat dan naar de volgende tafel om het proces over te doen.

Aan het einde van de avond deel je je scorekaart met de organisatoren. Zij zullen je hoogste punten vergelijken met mensen die hetzelfde voor jou voelden en hun contactinformatie doorgeven.

En dat is het!

Waar kan ik speeddaten?

Speed-dating evenementen kunnen overal plaatsvinden, maar meestal vinden ze plaats in lokale restaurants en bars. Om speed dating evenementen bij jou in de buurt te vinden, klik hier.

Wat te vragen op een speeddate

Je wilt opvallen bij je toekomstige dates. Een van onze beste speed dating tips is om te voorkomen dat het stellen van dezelfde oude vragen die u (en de anderen) gaan om te horen over en weer de hele nacht lang, namelijk “wat doe je voor de kost?” of “wat zijn uw hobby’s?” Probeer deze vragen om een gedenkwaardig gesprek te beginnen:

    “Waar kom je vandaan?”

    “Wat drink je? of “Wat is je favoriete drankje?”

    “Wat is het beste deel van je dag?”

    “Wat is het laatste boek/film dat je hebt gelezen/gezien?”

    “Waarom heb je besloten om te beginnen met speed dating?”

    “Waar wil je het liefst naartoe reizen?”

    “Wat is een schijnbaar willekeurige jeugdherinnering van jou?”

    “Is dit je eerste keer speeddaten? Hoe vind je het?”

    “Ben je een ochtendmens of een nachtuil?”

    “Honden of katten?”

    “Land of de stad?”

Wat te dragen bij Speed Dating

Je wilt een goede eerste indruk maken, dus wees niet te slordig met je kleding.

Dat gezegd hebbende, wil je ook comfortabel zijn, dus overdrijf niet en draag niet iets te formeel. Draag wat je ook zou dragen op een date naar een fatsoenlijk restaurant. Voor jongens betekent dat misschien een button-down of poloshirt, met een optioneel jasje. Voor vrouwen, misschien een jurk of een mooi topje met jeans.

Hoe te handelen bij een Speed Date

Hier zijn wat algemene speed dating tips om een goede indruk te maken en de kans op het vinden van een match te vergroten:

Lach en lach.

Hopelijk doe je dit van nature, maar zelfs een beleefde glimlach aan het begin van het gesprek zal je date helpen zich op zijn gemak te voelen.

Tip: https://speeddate.nl/speeddaten-eindhoven/

Zorg dat je niet te dronken bent.

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar een potentiële date zal je nuchter willen beoordelen. Plus, je zult hen beter kunnen beoordelen als je nuchter bent. Hou het bij één drankje, twee drankjes maximaal.

Praat niet over zware dingen.

Zoals religie, politiek, dood, of metafysica. Dat is iets voor een tweede date.

Ga niet het gesprek opeisen.

Doe je best om je discussie op een eerlijke 50/50 verdeling te houden. Vergeet niet dat je misschien maar 180 seconden hebt, dus spendeer niet alle drie de minuten aan praten over iets frivools, zoals George Lucas’ rampzalige beslissing om Greedo voor Han te laten schieten, wat geen enkele zin heeft binnen de context van Han’s karakter.

Hoe lang duren speed dating evenementen?

Dit hangt af van hoeveel mensen het evenement bijwonen. Hoe meer deelnemers, hoe langer het evenement. Maar met 20-30 mensen per evenement, kunt u over het algemeen plannen op het duurt ongeveer 60-90 minuten.

Hoe oud moet je zijn om te speeddaten?

Dat hangt ervan af! De meeste evenementen zullen de leeftijd van de deelnemers specificeren, maar ze kunnen variëren van jongvolwassen tot veel ouder. Als je niet zeker bent, neem dan contact op met de organisatoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *