Voer voor viervoeters!

Je dierenarts zal je vertellen dat katten carnivoren zijn en veel eiwitten in hun dieet nodig hebben om ze gezond te houden. Terwijl ze ouder worden, kunnen katten hun groei vertragen als gevolg van een afname van de spiermassa. Het lichaam behoudt geen spiermassa zoals het in menselijke wezens doet, wat leidt tot verminderde energieniveaus en gewichtstoename. De ideale katten voedingsproducten moeten uw katten voedingsbehoeften vervullen terwijl ze ook ook goed proeven. Dit betekent dat de kat genoeg energie krijgt van het voedsel om ook nog actief te kunnen bewegen. Een kat met obesitas is niet gezond. Toch zien we ze steeds vaker langskomen op social media. Wat kunnen wij, als baasjes, doen voor onze geliefde viervoeters? 

Soorten voedsel

Droog eten is hoog in calorieën en biedt niet zoveel in de manier van voeding als kattenbrokken dat vochtig is. In feite is droog voedsel gemaakt met meer suiker dan enig ander soort voedsel. Dat is de reden waarom droog voedsel vaak wordt afgeraden voor katten met overgewicht. De beste kattenvoedingsmiddelen bevatten zowel hoogwaardig eiwitten als een lage calorieën, een laag vet mix. Droog voedsel heeft veel nadelen. Katten die gedwongen worden om een droge kattenvoedsel dieet te eten, hebben de neiging om tandheelkundige problemen te ontwikkelen. Ook kunnen katten zwaarlijvig worden als het droge dieet gedurende een lange periode wordt voortgezet. Het wordt niet aanbevolen dat katten een soort voedsel eten. Het is daarom belangrijk dat katten afwisselen tussen nat en droog voedsel. Nat eten heeft de neiging om een betere keuze te zijn dan droge kattenvoer.Sommige dierenartsen bevelen een combinatie van nat voedsel en droog voedsel aan. De beste Cat Food-ingrediënten zouden pluimvee, vis en eieren bevatten.

Waar moet u op letten?

Als eigenaar van een verantwoordelijke huisdieren wil je je kat bieden met de beste cat-care-producten die mogelijk zijn. De beste manier om te leren over de beste kattenvoeding is om de kattenvoedsel etiketten te lezen. Labels vermelden het koolhydraat, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen en andere extra voedingsinformatie. Natuurlijke supplementen en organische kattenvoer worden steeds eerder populairder. Veel dierenartsen geloven dat deze natuurlijke dierenvoeding de optimale voeding voor katten bieden. Als je het beste kattenvoedsel wilt vinden, zoek dan naar de conserveermiddel van het conserveringsmiddel of natuurlijk.

Water is het belangrijkste!

Een van de beste cat-care-tips is om uw kat ten allen tijde met vers, schoon water te bieden. Water is een van de beste Cat Care-ingrediënten. Veel katten drinken hun waterkom niet, omdat er bacteriën in wonen. Je lost dit op door gebruik te maken van een kattenfontein. Dit is een bakje stromend water waar de katten uit kunnen drinken. Dit vinden ze veel interessanter dan stilstaand water. Dit water is schoon water en is geweldig voor de katten gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *